Laatste Nieuws

Laatste Nieuws

DERDE EDITIE JC EVENT MUZIEKREIS WINTERBERG GROOT SUCCES! ‘Der Brabander’ bommetje vol..!

Geen reacties Geen categorie

 

DERDE EDITIE JC-EVENT MUZIEKREIS WINTERBERG GROOT SUCCES!

‘Der Brabander’ bommetje vol..!         

Flyer JC Event Muziekreis 2015

Vrijdag 20 maart jl. vertrokken twee touringcars vol artiesten, fans en muziekliefhebbers vanuit Breda en ’s-Hertogenbosch voor een 4-daagse Muziekreis naar de sneeuw. Ondanks dat het in Nederland al lenteachtig is geweest, zijn er in het Duitse Winterberg (Hoch-Sauerland) nog vele pistes besneeuwd en dus nog open. Kortom alle ingrediënten aanwezig voor 4 dagen winterpret en muzikaal vertier.

 

Zowaar wat sneeuw

bus

Als de touringcars van de Brabant Expres in de vroege ochtend koers zetten richting de Duitse grens is het mistig en kil in ons landje. Niet alleen bussen vertrekken richting Winterberg voor een groots muzikaal weekend, je kon ook met eigen vervoer naar Sauerland afreizen. De grens gepasseerd, gepauzeerd bij een groot overdekt winkelcentrum in Oberhausen,  de steden Gelsenkirchen en Dortmund achter gelaten, en dan lonkt daar het glooiende landschap van Sauerland precies op het moment dat het zonnetje op doorbreken staat. Via o.a. Meschede, Bestwig en Olsberg wordt het landschap meer en meer bergachtig en in de laatste 20 kilometer ontdekken de reizigers zowaar wat sneeuw op de hellingen. Dit stemde tot nog meer vrolijkheid in de bussen immers bij de tweede editie van deze muziekreis in 2014, had de winter zich al teruggetrokken uit Hoch-Sauerland.

 

Bingofreule                   

bingofreule

De rit naar Winterberg verliep al met al vlotjes. Meteen al zichtbaar waren enkele goed besneeuwde pistes waardoor de fanatieke wintersporters zich meteen al konden gaan verheugen op de komende dagen. Nadat iedereen had ingecheckt was Der Brabander tot aan de nok gevuld met mensen die geboekt hadden voor deze JC-Event Muziekreis. Na het uitpakken van de koffers volgde de welkomstborrel, een 3-gangen diner en dan is het alweer tijd voor de eerste activiteit; artiesten en de overige gasten nestelen zich in het restaurant voor een heuse bingo. Ondanks de trip die iedereen in het lijf had zitten zag je louter geconcentreerde gezichten bij dit spel. Dit had alles te maken met de niet geringe, door JC-Event, beschikbaar gestelde prijzen. Net als bij de eerdere edities van deze muzikale trip naar de winter, was het presentator Eric van Eeten die de bingo leidde. Hij had zich traditioneel weer helemaal opgedirkt als een Bingofreule van bijna koninklijke allure die met zijn welbekende humor de concentratie van de deelnemers regelmatig wist te doorbreken. De vele winnaars werden met hun fraaie prijzen op de gevoelige plaat vastgelegd door de dames van Woods Fotografie (Yvonne Verhoeven & Sofie van Hout), dit voor een blijvende herinnering uiteraard. En hierna waren er de eerste hele gezellige optredens van dit weekend van DuoNL, Rienie v.d. Kerkhof, de Hollandio’s, Björn Litjes, Robby Lee en Crist Coppens.

 

Winter keert terug in Winterberg

sneeuw

Daar waar het in Nederland al dichtbij de twintig graden was geweest in de weken voorafgaande aan dit weekend, wordt het in Winterberg meer en meer winters. Het sneeuwt dan ook volop aan het begin van de tweede dag en het is snijdend koud door de stevige wind. Zodra de sneeuwval aan het eind van de ochtend en dus na het heerlijke ontbijtbuffet, heeft plaatsgemaakt voor mist, wagen velen zich toch buiten. Na het maken van een groepsfoto in de sneeuw is er immers een vrij programma. En dus wordt er o.a. gewandeld richting het centrum van Winterberg, anderen vermaken zich in de welness en weer anderen leven zich uit op de lange latten. Volledig passend bij de wintersport wordt deze dag na het dinerbuffet afgesloten met een après-skifeest in de skihutte. Direct naast Der Brabander zijn het Jessica Malfait, Arnold, Christian Malan, Donny v.d. Roest, Martien Buijks, Crist Coppens en Johan Heeren die zorgen voor op en top gezelligheid die uiteindelijk duurt tot 1 uur in de nacht!
Bob jij..?

brug

De zondag doet haar naam geen eer aan want het is voornamelijk grijs maar tegelijk is het kwik wel al wat aan het stijgen. De winter lijkt zich op te maken voor een misschien wel definitief vertrek uit deze streek. Ook vandaag is er een vrij programma voor de deelnemers. Een kleine 20 reizigers maken gebruik van de excursiemogelijkheid naar Willingen voor een bezoek aan een glasblazerij (link) en aan een rariteitenmuseum. Op zo’n 1500 meter van Der Brabander ligt de zogenaamde Belevenisbrug (link). Over een lengte van meer dan 400 meter loop je op grote hoogte over o.a. een zeer steile skipiste, een rodelbaan en de bobbaan waar een maand geleden nog het WK-Bobsleeën plaatsvond. Daarnaast heb je een fabelachtig uitzicht over een enorm dal en de omliggende bergtoppen. Kortom ‘on-top-of-the-world’ van deze streek! Oké met hoogtevrees is de tocht over deze enorme stalen brug best wel een gewaagd avontuur maar ben je in de buurt van Winterberg en het weer laat het toe, dan mag een bezoek hieraan eigenlijk niet uitblijven.

 

Stijlvolle entree

leen

In de namiddag vult de skihutte zich. De optredens van Johan Heeren, Martien Buijks, Jessica Malfait, William, Michel Wolsink, Donny v.d. Roest en Arnold van Osch zijn de opmaat naar een zeer sfeervol 4-gangen candlelight diner. Het restaurant in Der Brabander is uiterst stijlvol aangekleed en het diner zelf is net zo’n surprise als de opkomst van dé suprise-act. Leen Zijlmans maakt compleet onverwacht zijn entree met zijn laatste single; ‘Daar Zijn Opa’s Voor’. Afgelopen december is dit liedje nog uitgeroepen tot “Meest bijzondere song 2014” op deze website. Zijn optreden in een indrukwekkende entourage maakte veel los bij de mensen aan de tafels. Later die avond, als het eten al wat is gezakt wordt het tijd voor de  afsluitende party in een uitpuilende skihut. Robby Lee, Hollandio’s, Rienie v.d. Kerkhof, Crist Coppens, Michel Wolsink, DuoNL, William van Engelen, Björn Litjes en Mystery guest Leen Zijlmans zorgen voor een passend slot van deze zeer geslaagde muzikale reis. Daarnaast kregen alle artiesten en crew van JC-Event een mooie attentie voor hun bijdrage en werd ook een groepsfoto gemaakt.

 

 

JC Event Muziekreis 20-23 maart 2015-Winterberg (621)

Een fantastisch weekend is ten einde. Terwijl het zonnetje zorgt voor een echt lentegevoel worden de koffers alweer ingeladen en de terugreis aanvaard. ‘Der Brabander eigenaar Rob Meurs kwam persoonlijk in de bussen afscheid van iedereen nemen. Hij, die met zijn vrouw Marjan in 1986 een klein hotelletje in Winterberg kocht voor vakanties waarbij niets moet, maar alles mag. Dat hotelletje is inmiddels uitgegroeid tot een complex met liefst 85 kamers en 28 vakantieappartementen. Wie enthousiast is geworden kan in november zelf een kijkje gaan nemen als JC-Event opnieuw naar Sauerland zal afreizen voor; “Kerstgroeten vanuit Winterberg” met Jacques Herb, Leen Zijlmans, Gino Fey , de Hollandio’s en Elz Bakker. Ook toegankelijk voor mindervalide medemens. Klik hier voor meer informatie.

Bron & Copyright : Nick Holland ( persverslag)  , http://www.hollandsehitsforum.nl

 

De foto’s van de JC Event Muziekreis van 20-23 maart 2015 naar Winterberg zijn te bekijken via: http://www.mijnalbum.nl/Album=WNSP4V83

 

HollandsHitsforum.nl/ Blog: http://www.hollandsehitsforum.nl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=167&Itemid=39

HollandsHitsforum.nl:  http://hhffotowinterberg.magix.net/album/alle-albums/!/oa/7219493/

 

Namens organisatie JC Event  een speciaal woord van dank aan :

*Alle aanwezigen, familie , vrienden en genodigden van onze Muziekreis

*Vakantiehotel der Brabander & personeel

*Artiesten : William van Engelen , Arnold van Osch , Michel Wolsink, Crist Coppens , Robby Lee , Duo de Hollandio’s , Jessica Malfait, Martien Buijks , Christian Malan ,Donny van der Roest , DuoNl ,Bjorn Litjes, Johan Heeren , Rienie van de Kerkhof  en ……….Mystery Guest Leen Zijlmans

*Nick Holland : Persverslag, foto’s en interviews voor HHF

*Ferry Kanters ( Kanters licht en geluid)

*Sofie van Hout & Yvonne Verhoeven -Woods Fotografie, Eindhoven

*Eric van Eeten , presentator tijdens onze muziekreis

 

Graag zien wij u terug op een van onze volgende evenementen/ reizen !!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , ,