Home

Nieuws

Martien Buijks Maakt Rentree Met Schipperskind

Geen reacties Geen categorie

Titel: Schipperskind

Tekst: Pascal de Vormer & Peer Prysenaere/ Muziek: Joris van Dijk, Michel Clerx, Jarek Mathijssen, Pascal de Vormer, Peer Prysenaere

Opname: Sonic Solutions

Label: JC Records

Fotografie: Peter van Hout/ Woods Fotografie

Artwork: DB Entertainment Design

Videoclip productie: Joey van de Bilt/ Filmcreatie

Plugging en RTV Promotie: Jolanda Clement (JC Event)/ https://www.jcevent.nl

Release: 19 augustus 2023

 

Persbericht:

Martien Buijks maakt rentree met Schipperskind

 

 

 

Na een afwezigheid van zeven jaar maakt Martien Buijks begin juli 2023 met nieuwe single ‘Schipperskind’ zijn rentree in de muziekwereld. Martien die in het dagelijks leven schipper is op de binnenvaart heeft al meerdere singles uitgebracht o.a.: Achter het roer (2012), Nooit wil ik van jou vandaan (2013), Waarom (2014) en Rosalina (2016). Door diverse omstandigheden werd het daarna een hele tijd stil rondom Martien. Omdat Martien het zingen toch wel miste nam hij afgelopen jaar weer contact op met zijn vertrouwde platenlabel JC Records met de vraag of ze samen weer plannen konden maken voor een nieuwe single. Na een goed gesprek was meteen duidelijk dat ze allebei terug wilde naar de basis waarmee het ooit begon. Een lied over het wel en wee op het water en het schippersleven.

Omdat Martien qua sound en studio een andere richting op wilde werd er contact opgenomen met de mannen van Sonic Solutions. Tijdens het kennismakingsgesprek maakte hij zijn ideeën en wensen kenbaar zodat Joris van Dijk, Michel Clerx, Jarek Mathijssen, Pascal de Vormer & Peer Prysenaere aan de slag konden om een mooie, passende song voor hem te maken.

Na enkele weken wachten kwamen ze met een verrassend mooi lied op de proppen wat perfect bleek te passen bij Martien. Het nummer kreeg de titel “Schipperskind” en ligt in de lijn van zijn allereerste uitgebrachte single ”Achter het roer” die destijds maar ook nu nog enorm veel aandacht kreeg bij de radiostations en enorm gewaardeerd wordt door mensen van de vaart. Zoals de titel al verklapt gaat het een lied over het leven van een kind dat opgroeit in een schippers familie, en zijn/haar leven doorbrengt op het water.

‘Schipperskind’’ van Martien Buijks zal vanaf  19 augustus digitaal worden uitgebracht via platenlabel JC Records. Naast de digitale verkoop via de bekende download portals, zal de track eveneens via streaming te beluisteren zijn bij o.a. Spotify, Apple Music, Deezer, Amazon, Tidal enz. De bijpassende videoclip die geschoten werd door Joey van de Bilt van Filmcreatie zal binnenkort te zien zijn bij diverse televisiestations, clipzenders en op YouTube.

 

De Plugging en RTV-promotie is in handen van: Jolanda Clement (JC-Event – JC Records- JC Travel)

www.jcevent.nl  Mail: info@jcevent.nl/ Tel: +31 (0)416313660/ MOB: +31 (0)612963738

 

BRON VERMELDING: ©Jolanda Clement (JC Event/ JC Records)

 

Naar de discografie